În zilele de 07 şi 08 ianuarie 2017, Poliţia Locală Sector 6 a întreprins mai multe acţiuni de identificare a persoanelor fără adăpost care, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit din cauza temperaturilor scăzute şi a viscolului.

Într-o primă etapă, echipajele Poliţiei Locale Sector 6 au identificat 34 persoane fără adăpost dintre care 21 au fost conduse de îndată şi cazate temporar în centrele din subordinea autorităţii locale, o persoană a fost transportată la Spitalul Universitar, iar 12 persoane au refuzat internarea.

„În cursul zilei de ieri am vizitat un centru de asistenţă socială pentru persoanele fără adăpost şi am verificat că oamenii străzii beneficiază de hrană, haine groase şi de asistenţă medicală primară. Din păcate, legislaţia în vigoare nu ne permite să ajutăm aceste persoane fără a avea acordul lor. De aceea, i-am îndemnat pe toţi cei cu care am vorbit să nu părăsească adăposturile primăriei pentru că şi în zilele şi nopţile care urmează se anunţă temperaturi extrem de scăzute”, a declarat Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Echipe mobile formate din poliţişti locali acţionează permanent pentru a depista persoanele fără adăpost şi a le conduce în centrele de asistenţă socială de pe raza Sectorului 6. Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceştia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate.

2

pers-fara-adapost-02