Trofeul Centrocoop – Memorialul Cristian Gheorghe, desfăşurat în perioada  29 august – 5 septembrie 2016, a adus şahistilor din Sectorul 6 un prestigios loc III la categoria U10. Ajunsă la cea de-a XXIX-a ediţie, competiţia de la Eforie Nord a reunit 40 de participanţi din întreaga ţară, care s-au înfruntat în cadrul a 8 runde, desfăşurate în sistem elveţian.

Cu susţinerea autorităţilor locale ale Sectorului 6, un număr de 8 copii din comunitate au avut şansa de a participa la această competiţie şi de a se bucura de o săptămână de vacanţă pe litoral.

Cel care a urcat pe podium, în frumoasa sală de sport a staţiunii Eforie Nord, este Constantin Cezar Dobrescu, în vârstă de 10 ani, unul dintre copiii incluşi în programul de instruire şahistă derulat în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant”.

Sub îndrumarea domnului Radu Ioan, antrenor, copiii din Sectorul 6 îndrăgostiţi de frumuseţea şi complexitatea sportului minţii se întâlnesc de două ori pe săptămână pentru a se înfrunta în faţa tablelor de şah.

Dincolo de performanţa sportivă, întâlnirile şahiste din incinta Conacului Golescu-Grant, alături de alte cursuri gratuite precum dans, canto, teatru sau informatică, au rolul de a dezvolta comunicarea, de a stimula cunoaşterea de sine şi de a promova aplicarea metodelor educative nonformale în procesul complex de formare şi dezvoltare a personalităţii.

Centrul din Sectorul 6 are peste 1.000 de beneficiari anual, dintre care 100 sunt înscrişi la cursurile de şah. În incintă sunt organizate periodic întâlniri şahiste precum ”Şah Arena” sau ”Cupa SocialXChange&Chess”, la care participă copii şi tineri din Bucureşti.

IMG-20160906-WA0008 IMG-20160906-WA0011