Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, a deschis ieri, 12 decembrie 2017, Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”.

Evenimentul a avut loc în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, și a directorului general al DGASPC Sector 6, Gabriela Schmutzer.

Preafericitul Părinte Daniel a subliniat importanța proiectelor sociale, derulate și implementate împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Amplasată în Sectorul 6, pe Bulevardul Uverturii nr. 81, noua clinică se adresează tuturor bucureștenilor, având capacitate de diagnostic şi tratament în sistem ambulatoriu.

“Felicit autoritățile locale ale Sectorului 6 pentru inițiativa deschiderii acestei unități socio-medicale. Ne dorim să sprijinim și noi acest proiect, am discutat cu domnul primar Gabriel Mutu și am aflat că mai este nevoie de un computer tomograf și două ecografe. Prin urmare, vom demara toate procedurile pentru ca acest centru să dețină toată aparatura de care are nevoie, în cel mai scurt timp, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

În Sectorul 6, impactul Centrului de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie” va fi cu atât mai important cu cât serviciile medicale vor putea fi gratuite sau parțial subvenționate, în funcție de veniturile fiecărui pacient în parte.

„Ne aflăm astăzi într-un moment important pentru sectorul nostru, în care deschiderea unui centru de tratare a problemelor medicale reprezintă o dorință împlinită. Este dorința locuitorilor și a administrației locale, deopotrivă. Suntem fericiți că am reușit să concretizăm acest proiect, în care s-au implicat mulți profesioniști”, a spus Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Noul nostru centru pune la dispoziția cetățenilor 26 de cabinete dotate cu aparatură de ultimă generație, oferind diagnostic și tratament pentru 16 specializări medicale. Personalul este alcătuit din specialiști, tehnicile medicale sunt dintre cele mai moderne, iar serviciile de asistență socială acordate în paralel beneficiarilor, în funcție de nevoi, vin să completeze actul medical propriu-zis”, a detaliat Gabriela Schmutzer, directorul general al DGASPC Sector 6.

Cu deviza ,,Servicii excepționale, fără nicio excepție”, noul centru își propune să devină un reper pentru toți cetăţenii care îi trec pragul, convinși că vor beneficia de servicii medicale complete, performante și accesibile.