Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a semnat astăzi, 29 decembrie 2021, plata exproprierilor necesare realizării a patru drumuri importante din Sectorul 6. Trei sunt în cartierul Militari și unul aproape de Drumul Taberei.

         Este vorba despre Drumul Valea Largă, Drumul Osiei, Drumul Roții și Drumul Viscolului. Toate vor fi făcute de la zero, mai puțin Drumul Osiei, care are câteva utilități trase.  

         “Studiile de fezabilitate au fost dificil de realizat, se acordaseră autorizații de construire fix pe unde treceau aceste drumuri, iar problemele de proprietate/traseu au fost foarte mari. Și vorbim de aproximativ 100 de exproprieri! Fiecare parcelă a trebuit identificată, măsurată, evaluată și pentru fiecare proprietar deschis un cont în care să-i virăm banii. În fine, eu am ales să mă ocup de proiectele grele și utile, în birocrația din România totul merge greu, dar suntem în grafic. Facem toate aceste drumuri la standarde moderne, cu utilități trase și tot ce trebuie”, a precizat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

         Primele 100 de exproprieri făcute în interes public din istoria Sectorului 6 se ridică la aproximativ 43 de milioane de lei.

         În următoarea fază, Primăria Sectorului 6 va contracta proiectarea tehnică pentru drumuri, execuția proiectării, proiectarea tehnică pentru utilitățile de apă/canal, electricitate, gaze, netcity, execuția utilităților și a amenajărilor rutiere și peisagistice.

Termenele de finalizare sunt preconizate pentru anul 2023.