În perioada 21 – 29.09.2018, în Gibraltar, a avut loc Campionatul European de Atletism al Poliţiştilor şi Pompierilor, eveniment sportiv la care a participat şi Ion Mocanu, poliţist în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6.

Competiţia a adunat peste 5.000 de sportivi din toată lumea. Aceștia s-au întrecut în probe de atletism, ciclism, box, înot, tir, canotaj, tenis, judo şi lupte greco-romane.

Reprezentantul Poliţiei Locale Sector 6, în vârstă de 57 de ani, a concurat la patru probe de atletism, obținând tot atâtea medalii de aur și devenind campion european la triplu salt, aruncarea cu discul, 100 metri garduri și 400 metri garduri.

Polițistul are un palmares bogat, el participând și în anii trecuți la campionate internaționale de atletism, întreceri în cadrul cărora a obţinut numeroase medalii şi a doborât recorduri.

Polițistul a fost încurajat încă de anul trecut de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, să participe la aceste competiții, după ce sportivul a devenit campion mondial la săritura cu prăjina și vicecampion mondial la Decathlon, în competiția de profil desfășurată la Los Angeles, SUA.