Vara anului 2019 rămâne sezonul în care oamenii au făcut cele mai multe donații în cadrul magazinelor caritabile SocialXChange, din Sectorul 6.

Dornici să se implice prin intermediul acestui proiect unic în România, membrii comunității au trecut des pragul magazinelor și au donat produse din toate categoriile, de la mobilă, electronice, electrocasnice, rechizite, igienico-sanitare și până la cărți de povești și jucării pentru copii.

În fiecare lună de vară au fost peste 200 de donații, recordul fiind înregistrat în luna iulie, cu peste 250 de donații. O parte dintre acestea au fost primite și pentru înscrierea copiilor la Atelierul de Povești, eveniment dedicat celor mici din dorința de a readuce cititul printre preocupările lor.

Atelierul de Povești a avut loc în fiecare miercuri, pe parcursul vacanței de vară, timp de nouă săptămâni. În toată această perioadă, aproximativ 200 de copii au trecut pragul celor două magazine.

Concomitent, pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor de lectură, a fost organizat şi un mic târg de carte în aer liber, în faţa celor două sedii ale magazinului. O măsuţă sau un raft, pline cu volume din literatura pentru toate vârstele şi gusturile, i-au așteptat pe cititorii care au intrat în posesia operelor dorite prin intermediul unei donaţii constând în produse de strictă necesitate.

Conform principiului de funcţionare a magazinului, donaţiile vor ajunge în posesia unor persoane sau familii care se confruntă cu probleme finanaciare, dar numai în schimbul prestării de activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Vă așteptăm în continuare donațiile, de această dată pentru a ajuta copiii din familiile defavorizate să înceapă școala cu zâmbetul pe buze. Cei mici au nevoie de rechizite școlare, precum caiete, manuale și cărți școlare, penare, instrumente de scris, dar și ghiozdane. Donațiile pot fi aduse la sediile celor două magazine caritabile, pe Aleea Crângași nr. 3 sau pe Aleea Lunca Cernei 6A.

Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita pagina web a magazinului www.socialxchange.ro.