În Săptămâna Mare, când gândurile şi faptele bune îi apropie pe toţi creştinii, persoanelele defavorizate, rezidente în centrele din Sectorul 6, nu au fost uitate.

Astfel, la fel ca în fiecare an, sub îndrumarea Părintelui Costel Burlacu, reprezentanţii Protoieriei Sectorului 6 au vizitat ieri, 4 aprilie 2018, Centrele pentru Persoane Vârstnice „Floare Roşie” şi „Fanurie”, dăruind cadouri de Paşte şi un zâmbet cald bătrânilor găzduiţi aici.

Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihică Uverturii, care găzduieşte în sistem rezidenţial persoane cu afecţiuni mintale, a fost următoarea oprire a oaspeţilor încărcaţi cu daruri. Supravegheaţi de personalul centrului, cei 40 de beneficiari au primit cadouri şi au socializat cu reprezentanţii Protoieriei.

În apropierea Sărbătorilor Pascale, persoanele din Sectorul 6 lipsite de căldura unui cămin au nevoie mai mult ca oricând de înţelegerea şi solidaritatea membrilor comunităţii, iar gestul de apropiere venit din partea Bisericii Ortodoxe Române este un exemplu demn de urmat.

De-a lungul timpului, parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Protoieria Sectorului 6 s-a concretizat în numeroase proiecte comune care au dăruit încredere şi speranţa unei vieţi mai bune pentru numeroşi cetăţeni aflaţi în situaţii de criză.