În şedinţa Consiliului Local al Sectorului 6 din 27 septembrie 2018 au fost aprobate o serie de proiecte de hotărâre foarte importante pentru comunitatea Sectorului 6.

Consilierii locali au votat pentru în cazul proiectelor de hotărâre care vizează construirea de grădinițe, spații pentru activitățile extracurriculare în unitățile de învățământ, dar și continuarea programului Școala după Școală, cel mai amplu program de acest tip din țară:

  • actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea a trei corpuri de clădire cu destinația de grădiniță. Una dintre acestea va fi situată în Cartierul ANL Constantin Brâncuși, cea de-a doua în incinta Școlii “Sfinții Constantin și Elena” și a treia, în curtea Grădiniței nr. 274;
  • actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru construire spații destinate activităților Școală după Școală (after school) în cinci unități de învățământ din sector, unde nevoia de spațiu este foarte mare. Este vorba despre Școlile Gimnaziale nr. 117, 156, 193, 197 și “Sfântul Andrei”, situate în Cartierele Militari și Drumul Taberei.
  • derularea și finanțarea, în anul școlar 2018-2019, din bugetul local al Sectorului 6 al Muncipiului București, a proiectului Școală după Școală, desfășurat de Administrația Școlilor Sector 6. Prin acest proiect, Primăria Sectorului 6 – singura administraţie din Bucureşti care susţine integral de la bugetul local costurile acestui Program – asigură mâncare caldă pentru un număr de 6.000 de elevi, zilnic.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: Am inițiat, prin direcțiile de specialitate, o serie de proiecte destinate viitorului comunității noastre. Sectorul 6 întinerește și administrația locală ține pasul cu nevoile cetățenilor. Mă bucur că aceste proiecte au fost aprobate de majoritatea consilierilor locali”.

De asemenea, a fost solicitată Consiliului General al Municipiului București transmiterea în administrarea Consiliului Local Sector 6 a bulevardului Iuliu Maniu, în vederea derulării lucrărilor de amenajare și reamenajare urbanistică.