Astăzi, 6 octombrie 2016, vârstnicii rezidenţi ai Complexului de Servicii Sociale ”Floare Roşie” au primit cu încântare vizita Primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, care a dat startul evenimentului “Ziua Porţilor Deschise” şi care a afirmat că „ideal ar fi să avem în fiecare cartier un astfel de centru, în care bătrânii să se simtă în siguranţă, să socializeze şi să primească asistenţă în funcţie de nevoile individuale”.

Complexul de Servicii Sociale “Floare Roşie”, situat în cartierul Militari, şi-a deschis porţile publicului larg, pentru ca toţi cei care doresc să poată face o bucurie bătrânilor, să poată vedea condiţiile pe care le oferă acest complex persoanelor rezidente sau pentru a vizita salina artificială.

În cadrul Complexului “Floare Roşie”, 70 de seniori lipsiţi de suport familial au parte de găzduire, de servicii specializate adecvate nevoilor lor, servicii de recuperare socio-medicală, salinoterapie, ultimele două fiind destinate şi copiilor, persoanelor adulte cu handicap şi vârstnicilor care au domiciliul pe raza Sectorului 6.

Seniorii din comunitate beneficiază, în săptămâna 03-07 octombrie, de o serie de evenimente prilejuite de sărbătorirea Zilei Mondiale a Persoanelor Vârstnice, celebrată an de an, la data de 1 octombrie. Cu această ocazie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a reunit o serie de manifestări ce au ca scop readucerea seniorilor la o viaţă socială activă, sub denumirea “Festivalul Seniorilor”.

În cadrul acestui festival, cele şase cluburi ale seniorilor din comunitate au pregătit momente artistice, ateliere de poezie, piese de teatru, recitări de epigrame sau competiţii şahiste. Orice persoană din comunitate este aşteptată cu braţele deschise la evenimentele dedicate implicării şi bucuriei de a trăi la orice vârstă.

După ce a stat de vorbă cu bătrânii din „Floare Roşie”, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a facut o vizită şi la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihică ”Uverturii”, unde adulţii cu deficienţe neuropsihice, locuitori ai Sectorului 6, beneficiază de cazare, masă, îngrijire şi asistenţă specializată, adaptată fiecărui caz în parte. Beneficiarii l-au întâmpinat pe primar cu un moment artistic, o expoziţie de pictură, iar la final au vizitat sera, un mediu aparte, anume creat pentru susţinerea activităţilor recreative.

Primarul Gabriel Mutu a participat la Ziua Porţilor Deschise de la Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie”foto-19Primarul Gabriel Mutu a participat la Ziua Porţilor Deschise de la Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie” Primarul Gabriel Mutu a participat la Ziua Porţilor Deschise de la Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie” Primarul Gabriel Mutu a participat la Ziua Porţilor Deschise de la Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie”