Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a participat miercuri, 14 septembrie 2016, la prima etapă din cadrul Caravanei de informare şi atragere de voluntari “Voluntar pentru viaţă – Nu tremur la cutremur”, organizată în Sala de Festivităţi a Liceului Teoretic “Tudor Vladimirescu”.

Primarul Gabriel Mutu a participat la prima etapă a Caravanei de informare şi atragere de voluntari “Voluntar pentru viaţă – Nu tremur la cutremur”

La eveniment au participat peste 250 de persoane, profesori şi elevi ai instituţiei de învăţământ, cărora le-au fost prezentate materiale video referitoare la modalităţile de reacţie în cazul producerii unui cutremur. De asemenea, au fost şi scurte intervenţii ale invitaţilor la eveniment: Primarul Gabriel Mutu, reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi ai Asociaţiei “Cultură, Educaţie, Tradiţie şi Spiritualitate”. În cadrul întâlnirii a fost accentuată ideea de voluntariat – popularizarea în rândul cetăţenilor a tuturor informaţiilor necesare în cazul unui cutremur major în România.

“Mă bucur să văd atât de mulţi tineri care doresc să se informeze asupra reacţiilor pe care trebuie să le manifestăm într-o situaţie critică precum un cutremur.

Sectorul 6 este al doilea sector din Bucureşti ca număr de locuitori şi, din păcate, avem şi multe imobile vechi, din anii 1960, cu probleme tehnice pe care încercăm să le rezolvăm. Nu aş vrea ca cineva să îşi reproşeze mai târziu că ar fi putut să facă mai mult pentru ei înşişi, pentru familie şi prieteni. Felicitări celor care se implică din timp!”, a declarat Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Primarul Gabriel Mutu a participat la prima etapă a Caravanei de informare şi atragere de voluntari “Voluntar pentru viaţă – Nu tremur la cutremur”

Proiectul Caravana de informare şi atragere de voluntari “Voluntar pentru viaţă – Nu tremur la cutremur” a fost iniţiat în 2015 de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi este susţinut de Primăria Sectorului 6, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti – Sector 6 şi de asociaţiile partenere: Asociaţia “Umanism” şi Asociaţia “Cultură, Educaţie, Tradiţie şi Spiritualitate”.