În aceste zile, Poliția Locală Sector 6 a întreprins mai multe acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost, care, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit, din cauza temperaturilor scăzute.

Adăposturile de noapte din strada Inspirației și strada Mănăstirea Văratic ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au găzduit 29 de persoane fără adăpost în noaptea de 21/22 noiembrie a.c. Patru cazuri au fost sesizate prin telefonul de urgență 021.9524 din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Aici, pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceştia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate.

Totodată, echipe mobile, formate din polițiști locali acţionează permanent, pentru a depista persoanele fără adăpost şi a le conduce în  centrele de asistență socială de pe raza Sectorului 6.

Primăria Sectorului 6 prin Poliţia Locală Sector 6 adresează un apel cetăţenilor din sector să sesizeze la numerele de telefon 021/4131620 şi 021/9546 prezenţa pe stradă sau în scările blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate şi transportate la unul din centrele sociale.

Aceste activităţi vor continua pe tot parcursul sezonului rece.