Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6 sprijină desfășurarea proiectului “Video-learning for education”,prin parteneriatul format între Liceul Teoretic “Marin Preda” București Sector 6, Asociatia “EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”, Sunderland College din Regatul Unit al Marii Britanii și European Animation Center din Grecia. Proiectul este co-finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Erasmus +.

Rezultatele testelor PISA din 2015 la Matematică și Științe situează România sub media europeană și care indică un nivel scăzut al competențelor elevilor români de a adapta cunoștințele acumulate la viața reală, precum și lipsa motivației de a studia aceste discipline au dus la concretizarea proiectului “Video-learning for education”.

Având în vedere aceste realități și nevoia de ajutor al elevilor, a fost creat și dezvoltat în cadrul proiectului “Video – learning for education”, cursul de matematică online (40 de video-tutoriale de matematică pe tematici din programa pentru Evaluarea Naționlă).

Liceul Teoretic “Marin Preda”, în calitate de lider de parteneriat, organizează în cadrul proiectului evenimentul Învață matematica cu ajutorul video-tutorialelor, pe 23 februarie, între  orele 9.30 și 15.30.

La eveniment vor participa reprezentanți din cadrul parteneriatului, profesori de matematică, inspectori, etc.

Video tutorialele de matematică sunt disponibile atât pe canalul YouTube al proiectului, cât și pe platforma e-learning pusă la dispoziție pentru proiect  www.tutoriale-video.ro.

Persoană de contact pentru informații suplimentare este profesor dr. Monica Oprea, Liceul Teoretic “Marin Preda”, telefon: 0728.193.382.