Săptămâna aceasta, Primăria Sectorului 6 a semnat un acord de parteneriat cu Universitatea de Urbanism și Arhitectură “Ion Mincu” și cu Anuala de Arhitectură București 2018.

Scopul demersului constă în propunerea unor soluții profesionale, creative și practice de amenajare a unor zone din Sectorul 6, atât pentru o calitate superioară a spațiului public destinat cetățenilor din sector, dar și ca o măsură de încurajare a arhitecților stagiari din București.

La întâlnire au participat: Gabriel MUTU, primarul Sectorului 6, Prof. Dr. Arh. Marian MOICEANU, Rectorul Universității, Gheorghe PĂTRAȘCU, fostul Arhitect-Șef al Capitalei, lector. Arh. Emil IVĂNESCU, Vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România Filiala Bucuresti, cât și, din partea administrației locale a Sectorului 6, Marcel BERA, Arhitect Șef și Adrian VIGHECIU, Administrator Public.

             Văd în acest parteneriat cheia succesului pentru îmbunătățirea imaginii acestui oraș. Voi propune extinderea parteneriatului la nivelul întregii Capitale. Îmi doresc o dezvoltare armonioasă, unitară, dar și o identitate a fiecărui sector. Pentru Sectorul 6, poarta de intrare dinspre Vestul țării în București, ne propunem susținerea acestor concursuri de proiecte, prin care vom da posibilitatea tinerilor, aflați la început de drum, să se exprime creativ și să aducă plusvaloare orașului”, a declarat primarul Gabriel MUTU.

Rectorul Universității de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu” a reiterat nevoia acestui parteneriat, în beneficiul tuturor părților, precum și necesitatea unei viziuni integrate, prin care să se îmbine creativitatea arhitectilor stagiari, a studenților arhitecti și capacitatea de implementare a ideilor acestora de către administrația publică locală.

Domnul arhitect Emil Ivănescu, vicepreședintele OARBucuresti, a explicat oportunitatea deschisă de această colaborare atât pentru  îmbunătățirea spațiului public al orașului, cât și pentru realizarea unei bune relaționări între arhitect, ca profesionist, administrație, ca reprezentant al urbei, și cetățenii orașului, care sunt adevărații beneficiari ai tuturor acestor demersuri pozitive.

La propunerea administratorului public al Sectorului 6, reprezentanții arhitecților au acceptat și o dezbatere mai amplă pe acest subiect, care se va desfășura în prima jumătate a lunii mai 2018, la sediul Primăriei Sectorului 6.