În ultimele două zile, agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au desfășurat acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost care, în actualele condiţii meteorologice, ar fi avut de suferit, sub aspectul temperaturilor scăzute şi a viscolului.

Într-o primă etapă, echipajele Poliţiei Locale Sector 6 au identificat 17 persoane fără adăpost, 7 dintre acestea fiind conduse şi cazate temporar într-un centru din subordinea autorităţii locale, iar 10 au refuzat internarea.

Totodată, echipele mobile formate din polițiști locali și reprezentanții DGASPC Sector 6 acţionează permanent pentru a depista aceste persoane şi pentru a le conduce în centrele de asistență socială de pe raza Sectorului 6.

Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceștia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate.

Noaptea trecută, în centrele de asistență socială din Sector 6 erau înregistrate 32 de persoane.

Poliția Locală Sector 6 adresează un apel către cetățenii din sector: să sesizeze la numerele de telefon 021/4131620 si 021/9546 prezența pe stradă sau în scările  blocurilor a persoanelor fără adăpost pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul din centrele sociale de pe raza Sectorului 6.

Aceste activităţi vor continua pe tot parcursul sezonului rece.