Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, susține proiectul muzical “Minisong Sector 6”, unul dintre proiectele culturale ce au luat naștere în Sectorul 6 încă din anii 90.

“Minisong Sector 6” vine în contextul preocupărilor constante ale instituției pentru educația și formarea tinerilor din sector și are sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București Sector 6.

Proiectul “Minisong Sector 6” se adresează copiilor din toate unitățile de învățământ din Sectorul 6 și are ca scop formarea şi pregătirea copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani în domeniul artelor – muzică şi coregrafie, în cadrul unui nou grup “Minisong Sector 6”.

Preselecțiile vor avea loc în data de 29 noiembrie a.c, începând cu orele 18.00, în incinta Școlii nr. 197 din Drumul Taberei, loc în care se desfășurau și repetițiile primului grup format de Ioan Luchian Mihalea. La preselecții vor putea participa copii din toate unitățile de învățămînt ale Sectorului 6 și vor fi făcute de trei profesori acreditați – profesor de muzică – pian și canto, instructor – chitară și vioară și instructor de dans. Cursurile de muzică și coregrafie vor fi oferite copiilor din Sectorul 6 cu titlu GRATUIT.

Cursurile vor avea loc în incinta Școlii nr. 197, de patru ori pe lună, în zilele de vineri, de la orele 17.00 la 20.00, timp de un an de zile.

Istoria “Minisong” a început în anii 90, când regretatul artist Ioan Luchian Mihalea, fondator și conducător al grupului vocal și al corului de copii “Minisong”, a lansat proiectul în Sectorul 6, în incinta Școlii nr. 197 din Drumul Taberei, loc în care se desfășurau și repetițiile.