Cel mai nou proiect, unic în țară, al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Centrul de Zi Floare de Colț – Grădina Montessori, a fost premiat aseară, în cadrul celei de-a XV-a ediții a Galei Administratie.ro, cu un Premiu de Excelență pentru dezvoltarea primului centru social Montessori din România.

Centrul de Zi Floare de Colț – Grădina Montessori a fost inaugurat la finalul lunii septembrie și este prima grădiniţă Montessori ce vine în ajutorul familiilor defavorizate, care nu ar putea accesa acest sistem educaţional în mediul privat, din cauza costurilor ridicate. Centrul oferă servicii gratuite de îngrijire, educare, masă şi transport pentru copiii cu vârste curprinse între 3 și 6 ani, ai căror părinţi au domiciliul legal în Sectorul 6.

“Felicit Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 pentru un nou proiect de succes! O adevărată bucurie atunci când astfel de realizări primesc laudele pe care le merită! Ne dorim ca mai mulți copii din medii defavorizate să beneficieze de servicii sociale performante, utilizând, incluziv, metode recunoscute la nivel mondial, care și-au dovedit de-a lungul timpului impactul pozitiv asupra dezvoltării celor mici ”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Centrul de Zi Floare de Colţ – Grădina Montessori a fost inaugurat și funcționează datorită parteneriatului cu Fundația Bambini in Emergenza, căreia dorim să îi mulțumim pentru implicare și deschidere! Fundaţia Bambini in Emergenza are o experienţă de 20 de ani în creşterea şi educarea copiilor în dificultate, iar în ultimii ani a implementat metoda educaţională Montessori în Centrul Pilot Andreea Damato, din localitatea Singureni, judeţul Giurgiu.

De-a lungul anilor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a fost premiată pentru mai multe proiect implementate, printre care: magazinele caritabile SocialXChange, cursurile gratuite de care au beneficiat mii de copii din comunitate dar și pentru campania “Implică-te, adoptă un proiect!”

Gala Administratie.ro este un eveniment anual, dedicat în exclusivitate admnistrației publice centrale și locale din România. Acest eveniment, care a căpătat notorietate de-a lungul anilor, evidențiază inițiativele pozitive ale specialiștilor din administrație și proiectele importate pe care au reușit să le implementeze.