În ultima săptămână, Primăria Sectorului 6 a fost premiată la două mari competiții desfășurate în domeniul administrației publice din România.

La cea de-a XI-a ediție a Conferinței Internaționale “Inovație și calitate în sectorul public”, organizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, autoritatea locală Sector 6 a obținut Locul I la categoria Inițiative și soluții integrate pentru dezvoltarea durabilă.

Proiectul pentru care a fost primită distincția, cunoscut și sub numele “Taxa Zero”, se referă la colectarea separată a deșeurilor.

Chiar dacă țintele de reciclare impuse de Uniunea Europeană au fost atinse, în ultimii doi ani, în mandatul primarului Gabriel Mutu, autoritatea locală a Sectorului 6 și-a propus să susțină un ritm accelerat de colectare separată. Colectarea se realizează, momentan, pe două fracții: umedă (deșeuri biodegradabile) și uscată (hârtie și carton, sticle, plastice și metale), iar materialele din fracția uscată sunt prelucrate într-o stație modernă de sortare de la marginea sectorului. Aproape 600 de asociații de proprietari din cele 1.800 existente în sector sunt deja înscrise în acest program.

Soluția implementată de echipa primarului Gabriel Mutu, în colaborare cu operatorul de salubritate autorizat, este una apreciată de comunitate: dacă depășesc pragul de 50% deșeuri reciclabile, colectate corespunzător, locatarii beneficiază de taxă zero la factura de gunoi.

O altă distincție a fost primită de Primăria Sectorului 6 în cadrul Galei Administrație.ro, ediția a XIV-a, pentru proiectul Înființare parc, Bd. Timișoara nr. 10”.

Pentru prima dată după Revoluție, în capitala României va prinde viață un parc nou, pe o suprafață de aproximativ 20.000 metri pătrați. Acest spațiu, care în trecut era o bază a operatorilor de salubritate, redevine o oază de verdeață pentru cetățeni, în inima Sectorului 6.

“Aceste distincții, pe care le-am primit pentru proiecte de bună practică implementate în Sectorul 6, ne onorează, dar ne și obligă să rămânem una dintre cele mai sudate și mai performante echipe ale administrației locale românești. Sunt mândru că meritele ne-au fost recunoscute de experți în domeniul administrației publice și sper ca anul viitor să ridicăm ștacheta și mai sus, a spus primarul Gabriel Mutu.