A fost agitație mare astăzi la magazinele caritabile SocialXChange, acolo unde peste 20 de prichindei au participat la Atelierul de Povești!

La magazinul caritabil SocialXhange din Drumul Taberei, cei mici s-au întâlnit cu scriitoarea Diana Bădica, care a ales să le citească din “Viața în ritm de tenis”, cartea în care Horia Tecău își povestește viața pe înțelesul celor mici. Cu această ocazie, cei prezenți la atelier au descoperit cât de greu este să faci performanță într-un sport și să ai și rezultate bune la școală, toți fiind surprinși de cât de multe antrenamente avea băiețulul când era mic. A urmat povestea lui Toma și a superputerilor. Cu ajutorul lor, băiețelul a prins curaj și nu i-a mai fost frică de vaccin, o superputere pe care toți au invidiat-o. La final, toți au primit dulciuri și jucării.

În tot acest timp, în cadrul magazinului caritabil SocialXChange din Crângași, prichindeii au aflat despre cele trei fete ale împăratului și sarea în bucate! Seniorii le-au purtat pașii celor mici în celebra povestea a lui Petre Ispirescu, bucurându-se de un adevărat succes. După ce au ascultat cuminți, copiii au primit în dar un cadou inedit: un atelier de creație, în care au dat naștere la semne de carte. Toți au plecat acasă cu propriile creații și cu jucării.

Atelierul de Povești se desfășoară în fiecare miercuri, între orele 10:00 – 12:00 și este deschis oricărui prichindel curios și dornic să cunoască noi povești. Pentru înscrierea în program puteți suna la numerele de telefon 0371.525.427 sau 0725.600.885 (Magazin SocialXChange Crângaşi), 0371525992 sau 0738.191.804 (Magazin SocialXChange Drumul Taberei), sau puteți scrie la adresa de email [email protected].

În paralel cu “Atelierul de poveşti”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează în fiecare zi de miercuri şi un târg de carte în aer liber, în faţa celor două sedii amintinte mai sus. O măsuţă sau un raft pline cu volume din literatura pentru toate vârstele şi gusturile îi vor aştepta pe cititorii care pot intra în posesia operei dorite prin intermediul unei donaţii constând în produse de strictă necesitate.

Conform principiului de funcţionare a magazinului, donaţiile vor ajunge la persoane sau familii care se confruntă cu probleme finanaciare, dar numai în schimbul prestării unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita pagina web a magazinului www.socialxchange.ro