În vederea începerii noului an şcolar, Poliţia Locală Sector 6 a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în preajma instituţiilor de învăţământ. În acest sens, au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, iar poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

La nivelul Sectorului 6, pentru a asigura un climat adecvat desfăşurării procesului educaţional, este implementat un sistem de monitorizare video la 62 de unităţi de învăţământ.

20160830_111108

Prin dispeceratul instituţiei, Poliţia Locală Sector 6 asigură monitorizarea video 24/24 ore, 7/7 zile, pentru cele 62 de unităţi de învăţământ, optimizând astfel timpul de intervenţie al poliţiştilor locali atunci când este periclitată siguranţa elevilor.

Totodată, se va acţiona şi în zonele adiacente instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică şi procesul de învăţământ.

Poliţiştii locali ai Sectorului 6 urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar!

 

Informarea Înseamnă Prevenire! 

Stimaţi părinţi, pentru siguranţa copiilor dumneavoastră, Poliţia Locală Sector 6 vă recomandă:

  • Comunicaţi permanent cu copilul dumneavoastră;
  • În cazul în care copiii dumneavoastră vin acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor;
  • Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute;
  • Învăţaţi copilul să nu primească daruri (dulciuri, jucării) de la persoane necunoscute;
  • Încercaţi să-i cunoaşteţi prietenii/colegii;
  • Participaţi la şedinţele organizate de instituţia de învăţământ privind situaţia şcolară a copilului dumneavoastră;
  • Asiguraţi un climat calm, afectiv, de bună înţelegere şi cunoaştere a copilului dumneavoastră;
  • În momentul în care observaţi o schimbare, în sens negativ, în comportamentul copilului dumneavoastră, analizaţi cu atenţie problema apărută şi încercaţi o rezolvare comună a acesteia;
  • În cazul în care, aparent, situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor;
  • Luaţi la timp măsuri de educare, creştere şi supraveghere specifică fiecărei vârste în parte, cu scopul de proteja viitorul şi siguranţa copilului dumneavoastră.