Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 va achiziționa 98 de camere audio-video portabile de tip body-cam, şapte dispozitive de încărcare şi sincronizare și un kit accesorii de identificare şi distribuire.

Aparatura va ajunge în dotarea polițiștilor locali, astfel că fiecare agent care va pleca pe teren va purta asupra lui câte o cameră. În felul acesta, oamenii legii vor avea posibilitatea să înregistreze orice abatere săvârșită pe spațiul public, dar și discuția dintre ei și cetățenii sancționați.

”Am încredere că reforma din Poliția Locală a Sectorului 6 merge în direcția corectă! Una dintre măsurile care-i vor responsabiliza pe polițiștii, dar și pe cetățenii care intră în contact cu polițiștii locali, este dotarea acestora cu camere video de tip body-cam. În acest sens, am lansat pe 15 noiembrie o licitație pe SICAP privind achiziționarea a 98 de dispozitive de înregistrare audio-video portabile de tip body-cam, ce urmează să fie folosite de agenți. Mai mult, acestea vin și cu o serie de accesorii utile muncii în teren. Datele astfel culese vor fi analizate pentru a îmbunătăți munca polițiștilor locali din Sectorul 6”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Valoarea totală estimată a acestor dispozitive este de 477.000 lei, cu TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26.11.2021, ora 15.00.
Criteriul de atribuire este preţul cel mai mic. Termenul de livrare a camerelor video cu întregul kit este de 20 de zile de la semnarea contractului.