În luna noiembrie 2020, polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 27 de amenzi persoanelor care nu au păstrat curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, atât pentru persoanele fizice, cât și juridice. Suma totală a sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 a fost, în luna noiembrie, de 24.000 lei.

Tot luna trecută, agenții au desfășurat activități și în piețe, în vederea combaterii actelor de comerţ ambulant neautorizat, pentru respectarea normelor de igienizare şi salubrizare. Au fost legitimate 1.296 persoane, aplicate 78 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.950 lei.

De asemenea, poliţiştii locali au intervenit în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuinţelor și depistării persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Astfel, au fost legitimate 1.375 persoane, identificate 70 de persoane fără domiciliu şi aplicate 88 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 26.850 lei.

În cazul persoanelor fără domiciliu sunt aplicate măsuri de identificare şi îndrumare către centrele special amenajate de pe raza Sectorului 6, solicitându-se în acest sens și sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în vederea acordării unor eventuale servicii sociale adecvate situaţiei cu care aceste persoane se confruntă, în măsura în care acestea îşi oferă consimţământul de a beneficia de măsurile de protecţie socială conferite de legislaţia în vigoare.

Totodată, polițiștii locali Sector 6, în colaborare cu agenții Poliției Naționale și Jandarmeria, participă la acțiuni comune de verificare a persoanelor aflate sub incidența măsurii de izolare la domiciliu.
Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control vor avea caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia și ordinea publică în Sectorul 6.