În luna noiembrie a acestui an, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au păstrat curăţenia trotuarelor, a arterelor de circulaţie, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi altor locuri publice.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 500 lei pentru persoane fizice.

Tot în luna noiembrie au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi posesorilor de animale de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

Suma totală a sancţiunilor aplicate de către poliţiştii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna noiembrie, în valoare de 7.500 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura permanent, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia în Sectorul 6.

Tot în aceeaşi perioadă, poliţiştii locali au acţionat şi în vederea combaterii actelor de comerţ ilicit şi pentru respectarea normelor de igienizare şi salubrizare în pieţele Sectorului 6.

Au fost legitimate 1.105 persoane şi aplicate 263 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.600 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 3.558 lei, comercializate ilegal.

Poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, au identificat grupuri de persoane care consumă alcool până la ore târzii, în zonele limitrofe locuinţelor şi au depistat persoanele care încalcă prevederile Legii nr.61/1991.

În urma acestor acţiuni, au fost legitimate 1.354 persoane, identificate 165 persoane fără domiciliu şi aplicate 70 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.050 lei.

Acţiunile de acest gen vor avea caracter permanent, în vederea creşterii gradului de siguranţă civică şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza Sectorului 6.