În această dimineață, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, s-a întâlnit cu cel mai medaliat  polițist local din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6: Ion Mocanu, în vârstă de 55 de ani, care s-a întors de la cea mai recentă competiție sportivă mondială dedicată polițiștilor și pompierilor cu o medalie de aur și una de argint.

În perioada 07 – 17.08.2017, în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, a avut loc Campionatul Mondial de Atletism al Poliţiştilor şi Pompierilor. Competiţia a adunat peste 20.000 de sportivi din toată lumea, care s-au întrecut în probe de atletism, tir, canotaj, tenis, judo şi lupte greco-romane.

Reprezentantul Poliţiei Locale Sector 6 a concurat cu succes la trei probe de atletism, la finalul cărora a obținut:

–                Medalie de Aur la săritura cu prăjina (Campion Mondial);

–                Medalie de Argint la Decathlon (Vicecampion Mondial);

–                Locul al IV-lea la ștafetă, 4×4 – 400 m.

“Cine dorește să facă performanță se poate antrena și cu un băț, până reușește să sară cu o prăjină, dar eu voi susține întotdeauna practicarea sportului în condiții de siguranță. Îmi face o reală bucurie să îi ajut pe ai noștri campioni! Domnul Mocanu a dovedit că este un model de ambiție, atât pentru dedicația cu care își face meseria de polițist local, cât și pentru tăria de caracter de care dă dovadă, antrenându-se zi de zi din plăcere”, a spus primarul Gabriel Mutu.

De altfel, polițistul are un palmares bogat, el participând și la alte campionate internaționale de atletism, întreceri în cadrul cărora a obţinut numeroase medalii şi recorduri. Numai în iunie anul trecut, la Campionatul European de Atletism al Poliţiştilor şi Pompierilor, desfășurat în Huelva, Spania, Ion Mocanu a concurat la patru probe de atletism, obținând două medalii de aur și două de argint:

–                Medalie de Aur la proba 110 m garduri (Campion European);

–                Medalie de Aur la proba 400 m garduri (Campion European);

–                Medalie de Argint la aruncare disc (Vicecampion European);

–                Medalie de Argint la săritura în înălțime (Vicecampion European).