Polițiștii locali de la Sectorul 6 patrulează de astăzi, 18 ianuarie, și cu mașini electrice. Șapte autoturisme marca Renault Zoe și un Renault Traffic (microbuz 8+1 locuri) au intrat în dotarea Direcţiei Generale de Poliţie Locală (DGPL) Sector 6.

Au o autonomie de 400 de kilometri, ceea ce înseamnă că pot asigura patrula și intervenția pentru două schimburi.

Prețul pentru Renault Zoe este de 17.800 de euro, fără TVA, iar pentru modelul Renault Traffic de 24.000 de euro.

În acești bani sunt incluse adaptările speciale și cele două stații de încărcare wallbox, aflate în curtea DGPL Sector 6.

Prețul este obținut prin participare la Programul Remat Rabla Plus, prin care s-au obținut ecotichete în valoare de 10.000 euro pentru fiecare mașină nou achiziționată.

“Mașinile poliției locale sunt permanent pe stradă în Sectorul 6 și, implicit, poluează. Am preluat Poliția Sectorului 6 cu un parc auto învechit și poluant. Prin achiziționarea acestor mașini, alături de stații de încărcare care vor fi montate la sediile Primăriei pentru început și în sector în anii următorii ani, dăm semnalul tranziției către autovehicule nepoluante. După restructurarea în curs a Poliției Locale a Sectorului 6, dau un nou semnal acestei instituții că este importantă pentru mine și pentru aplicarea legii în mod permanent, așa cum ne dorim cu toții! În același timp, voi încuraja patrulatul pe jos, prezența în comunitate și statul mai puțin prin mașini. Mașinile vor fi pentru intervenții, nu pentru petrecerea timpului la serviciu!”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Caracteristicile autoturismelor Renault Zoe:

– Emisii Co2 = 0

– NOx si microparticule = 0

– Poluare fonică = 0

– Costuri de carburant =0

– Autovehicule cu specific urban, mici, agile si performante

– Autonomie = 300 – 400 km.

Într-o perioadă în care mobilitatea este un subiect global delicat, vehiculele electrice ale grupului Renault susțin îndeplinirea obiectivelor legate de calitatea aerului și de protecția mediului. Grupul Renault de peste 10 ani dezvoltă proiecte în direcția mobilității electrice, modelul Renault Zoe fiind pionerul mobilității eco la nivel european. Vehiculele electrice Renault au o autonomie care permite deplasarea fără griji, nu poluează fonic, pot fi încărcate de la stațiile dedicate, cât și de la prizele casnice, costul per kilometru și întreținerea fiind foarte avantajoase. Renault România salută inițiativa Primăriei Sector 6 și a Poliției Locale Sector 6 de a proteja mediul înconjurător. Acest lucru confirmă, încă odată, că Renault oferă clienților săi soluții de mobilitate fiabile, performante, inovatoare, accesibile și nu în ultimul rând, cu zero emisii de CO2. Sperăm că polițiștii locali care vor utiliza vehiculele Renault Zoe vor descoperi în acestea un partener de încredere în misiunile de menținere a ordinii și liniștii publice”, a declarat Neagu Andrei Valentin, Sales Manager & Project Manager EV Renault Romania.

Opt mașini vechi, cu grad ridicat de poluare, au fost date deja la RABLA și vor urma și altele. Parcul auto al Poliției Locale Sector 6 este de 50 de mașini.