Pe parcursul zilei de ieri şi în noaptea 12 – 13.01.2017, echipele care asigură deszăpezirea Sectorului 6 au lucrat continuu pentru aplicarea tratamentelor cu material antiderapant şi pentru ridicarea grămezilor de zăpadă de pe carosabil şi trotuare. S-a pus accent pe lărgirea intersecţiilor şi a bulevardelor, dar şi pe curăţarea străzilor secundare, dintre blocuri.

Primarul Gabriel Mutu a dispus ca operatorii să intervină în continuare pentru curăţarea străzilor secundare, a trotuarelor, a staţiilor RATB, a refugiilor de tramvai şi a tuturor zonelor aglomerate. S-a intervenit în zona pieţelor, a spitalelor şi policlinicilor, a unităţilor de învăţământ, a secţiilor de poliţie şi, cu ajutorul Poliţiei Locale, au fost sprijinite toate intervenţiile Ambulanţei pe raza teritorial-administrativă a Sectorului 6.

Şi noaptea trecută, primarul Gabriel Mutu s-a aflat pe teren pentru a se asigura că utilajele de deszăpezire nu opresc decât pentru a alimenta.

În ciuda tuturor provocărilor, s-a reuşit eliberarea marilor intersecii, iar pe arterele principale se circulă bine, atenţia se concentrează acum pe arterele secundare şi trotuare.

Concret, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a acţionat cu 31 de utilaje: 4 Bulldog, 5 Bobcat, 7 camionete de 5 tone şi 15 sărăriţe.

În acelaşi interval, S.C. Urban S.A. a împrăştiat 162 de tone de material antiderapant, a acţionat pe străzile principale şi secundare cu 178 utilaje, 103 dintre acestea au intervenit pentru combaterea poleiului şi pentru încărcarea transporturilor.

Au fost efectuate, în total,  324 de curse pentru a transporta peste 3000 tone de zăpadă.

În acest weekend se va interveni intensiv pe străzile secundare.