3 din 4 locuitori din Sectorul 6 au renunțat la cozi și au ales varianta simplă de-aș plăti taxele și impozitele de acasă sau de la aparatele special amenajate.

În doar patru zile, în perioada 3-6 ianuarie, nu mai puțin de 30.000 de contribuabili au achitat online: fie prin platforma www.ghiseul.ro, fie prin aplicația eSector6, disponibilă în Google Play/App Store (pentru persoane fizice) sau prin intermediul stațiilor de plată SelfPay ori a serviciilor de Internet Banking.

La ghișeele Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (DGITL) Sector 6 au plătit 8.000 de persoane, la cele ale Poștei Române 2.500, iar la benzinăriile OMV-PETROM, prin platforma Westaco, alte 126.
În Sectorul 6, 105.000 contribuabili au cont pe ghiseul.ro.

Atenție! Bonificația de 10% este acordată pentru achitarea cu anticipație a impozitelor până la 31 martie 2022, indiferent de metoda de plată.

De asemenea, începând cu 16 august 2021, Primăria Sectorului 6 a eliminat necesitatea prezenței fizice la ghișeu a persoanelor juridice.
Toate cererile/declarațiile/documentele se depun doar prin platforma online a DGITL Sector 6 și prin serviciile poștale.
Astfel că solicitările acestora au astfel o rezolvare și o trasabilitate mai rapidă și se scurtează timpul de așteptare.

Platforma online poate fi accesată la adresa www.taxelocale6.ro/declaratiionline.