Cel mai așteptat târg de Crăciun din România a bătut recordul la număr de vizitatori. Peste 100.000 de oameni au fost prezenți în Parcul Drumul Taberei, weekend-ul acesta, odată cu deschiderea  „West Side Christmas Market”.

Un sigur lucru trebuie avut în vedere: transportul până la destinație! Lăsați mașinile acasă! Nu sunt locuri de parcare suficiente în zonă, iar cine încalcă regulile este aspru sancționat!

În Sectorul 6, nu se parchează pe spațiul verde! Este important de știut pentru cei care locuiesc în alte zone ale Capitalei și chiar în alte județe și vin la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei.

Amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei, în funcție de masa autovehiculului. Iar polițiștii locali o aplică. Au făcut-o și în primele trei zile de „West Side Christmas Market”, când mulți nu au ținut cont de recomandarea de a folosi mijloacele de transport în comun și au parcat pe oriunde: pe spațiul verde, pe carosabil, pe trecerile de pietoni, pe trotuare și chiar în stațiile STB.

Primarul Ciprian Ciucu: „Vă avertizăm că nu aveți unde vă lăsați mașinile”

„FAC APEL la vizitatorii târgului să vină cu metroul deoarece există stație fix la Parcul Drumul Taberei, cu tramvaiul 41, care lasă călătorii în buza parcului, sau cu autobuzele și troleibuzele. Cei care aleg să vină cu mașina personală trebuie să știe că, dincolo de faptul că vor aglomera zona, vor pierde mai mult timp în trafic și vor avea mai puține ore la dispoziție pentru a le petrece la <West Side Christmas Market>. Locurile de parcare publice sunt limitate în zonă, iar cele rezidențiale sunt deja atribuite.

La astfel de evenimente, peste tot în lume, se ajunge mult mai bine cu transportul public!

În Sectorul 6, Poliția Locală are toleranță zero pentru parcatul pe spațiul verde, ceea ce au aflat deja vizitatorii din afara Sectorului 6, neobișnuiți cu acest lucru în sectoarele sau localitățile lor”, a transmis edilul.

„West Side Christmas Market” este deschis de luni până vineri, între orele 12.00 și 22.00. Pe 30 noiembrie și 1 decembrie, târgul va fi deschis între orele 12.00 și 23.00. Accesul este gratuit.