Miercuri, 2 noiembrie 2016, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a dat declaraţii de presă despre boicotarea de către consilierii generali a unui proiect de construire de locuinţe sociale şi locuinţe pentru tinerii din Sectorul 6.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 31 octombrie 2016 a fost propus spre aprobare proiectul de transmitere în administrare de la Primăria Municipiului Bucureşti către Primăria Sectorului 6 a unui teren de 5.941 mp, din Sectorul 6, situat pe strada Alexandru Ivasiuc nr. 3A, pentru realizarea acestui proiect.

Primăria Sectorului 6 are astăzi peste 10.000 de solicitări înregistrate pentru locuinţe sociale şi de tineret, iar de ani de zile nu s-au demarat acţiuni în acest sens. Regăsim în evidenţele primăriei de sector:

  • 2.240 solicitanţi pentru obţinerea unei locuinţe sociale (inclusiv de la chiriaşii evacuaţi din locuinţe retrocedate foştilor proprietari);
  • 1.500 de dosare nesoluţionate din 2009 privind locuinţe ANL, destinate tinerilor în vederea închirierii;
  • 6.967 de persoane care au depus cereri în vederea obţinerii unei locuinţe pentru tineri.

Toţi consilierii generali PSD şi ALDE au fost prezenţi şi au votat acest proiect.
Din 14 consilieri generali ai USB, 6 au lipsit, iar 8 au votat împotrivă. 7 consilieri generali PNL şi 3 de la PMP au votat, de asemenea, împotrivă.

Gabriel Mutu, Primarul Sectorului 6 întreabă consilierii generali care au boicotat acest proiect:

„Am participat luni, 31 octombrie 2016, în calitate de primar şi reprezentant al bucureştenilor din Sectorul 6  la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Pe ordinea de zi, la punctul 20, consilierii generali aveau de votat un proiect prin care un teren de 5.941 mp din Sectorul 6 putea trece din administrarea Consiliului General în cea a Consiliului Local Sector 6. Motivul solicitării Sectorului 6: construirea de locuinţe.

Proiectul a fost respins, iar întrebarea mea este: Care este motivaţia? Îi întreb pe cei care au votat împotrivă: aţi citit proiectul de hotărâre? Aţi citit articolul 3 prin care, în situaţia în care în termen de 24 de luni nu începem lucrările de investiţii, terenul revine de drept Primăriei Municipiului Bucureşti?

Domnule Nicuşor Dan,  în programul dumneavoastră pentru Capitală, afişat public pe site-ul USB, afirmaţi: <În termen de 3 luni după alegerile locale, USB va supune aprobării Consiliului General un plan de construire şi achiziţie de locuinţe sociale, valabil pentru perioada 2017-2021.> Nu doar că au trecut 5 luni de la alegeri şi nu aţi venit cu un plan, dar boicotaţi prin absenţă sau împotrivire exact aceste proiecte pe care le promovaţi. Nici nu mai ştim când daţi dovadă de ipocrizie: atunci când lansaţi programe sau când votaţi împotriva proiectelor noastre, deşi vizează acelaşi scop?

Solicit public o motivaţie pentru votul prin care consilierii generali ai USB, PNL şi PMP au votat împotriva trecerii acestui teren din Sectorul 6 din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6.

Consider imperios necesară revizuirea atitudinii acestor consilieri asupra locuitorilor sectorului. Zeci de oameni vin în audienţă şi mă roagă să le dau o speranţă.

Dacă nu aveţi un plan cu acest teren, de ce nu îi lăsaţi pe cei cu proiecte să construiască locuinţe aici, pentru comunitatea noastră?”

img_4219 img_4234