În perioada 25 iulie – 09 septembrie 2016, peste 1.000 de copii s-au înscris la cursurile gratuite ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului şcolar în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu-Grant” din Aleea Ţibleş nr. 64, Sector 6.

În acest an sunt disponibile 1.082 de locuri la cursurile gratuite, iar copiii cu vârste cuprinse între 4 – 18 ani şi tinerii cu vârste cuprinse între 18 – 26 ani (dacă sunt beneficiari ai sistemului de protecţie) au putut alege unul sau două cursuri, în funcţie de preferinţe şi abilităţi.

Împărţite pe grupe, cursurile acoperă un spectru larg de activităţi cultural-artistice, sportive sau de abilitate precum: dans (405 locuri), şah (128), arte marţiale (60), arte plastice (168), canto (40), chitară (40), engleza prin joc (108), teatru (70), informatică (63). Preferate de copii au fost cursurile de engleză, canto, arte marţiale, chitară şi informatică.

În clădire sunt amenajate 12 săli pentru activităţi, o sală de aşteptare pentru părinţi şi una pentru consiliere psihologică. Locaţia dispune de o curte generoasă în care este amenajat un teren de sport multifuncţional şi un loc de joacă pentru copii.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 susţine educaţia non-formală şi derulează o serie de programe pentru copiii cu domiciliul în Sectorul 6, în scopul dezvoltării personale şi integrării sociale, dar şi pentru prevenirea abandonului şcolar.

3128-foto-4 dans karate palat