La sfârşitul săptămânii trecute, 11 clienţi beneficiari ai SocialXchange s-au mobilizat pentru a îndepărta zăpada căzută în zona Centrului pentru copii cu dizabilităţi “Domniţa Bălaşa” şi a Complexului de Servicii Sociale “Istru”.

Cei 11 beneficiari sunt în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 din anul 2016 şi au dat mereu dovadă că sunt oameni inimoşi, răspunzând la fiecare apel prin care erau solicitaţi să presteze muncă în folosul comunităţii. De această dată, bărbaţii au dat o mână de ajutor la deszăpezire, fiind echipaţi cu haine groase şi încălţăminte adecvată pentru a face faţă condiţiilor meteo nefavorabile.

Totodată, Magazinul SocialXChange a aprovizionat adăposturile de noapte de pe raza Sectorului 6 cu haine groase, încălţăminte şi pături pentru a veni în sprijininul persoanelor lipsite de adăpost care primesc găzduire în această perioadă geroasă.

Aflat în Calea Crângaşi nr. 3, Magazinul SocialXChange funcţionează din luna martie 2015 şi a sprijinit până în prezent sute de oameni, fiind un real ajutor pentru persoanele cu venituri reduse din Sectorul 6. Beneficiarii muncesc şi acumulează puncte cu care îşi pot alege, în funcţie de necesităţi, produse de maximă necesitate, aflate pe rafturi prin grija oamenilor care donează alimente, rechizite, aparatură electrocasnică, mobilă, precum şi alte produse necesare traiului zilnic.

Oamenii pot presta diverse activităţi în funcţie de abilităţi sau de starea de sănătate: pentru călcat rufe se primesc 8 puncte/oră, pentru îndepărtat zăpada se primesc câte 10 puncte/oră, la sortat îmbrăcăminte – 6 puncte/oră, iar pentru încărcat/descărcat marfă, clienţii beneficiari primesc 10 puncte/oră.

Oricine poate face fapte bune! Donaţiile de care are nevoie Magazinul SocialXChange sunt: alimente neperisabile şi în termen de valabilitate (făină, ulei, zahăr, conserve, mălai, paste făinoase, pastă de tomate etc.), rechizite, produse igienico-sanitare (săpun, hârtie igienică, şampon, detergent etc.) şi jucării sau alte accesorii pentru copii.

2