În săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019, din dispoziția primarului Gabriel MUTU, echipajele Poliției Locale Sector 6 au monitorizat din nou zonele frecventate de oamenii străzii, în toate cartierele sectorului.

În urma verificărilor, au fost identificate 47 de persoane fără adăpost, dintre care doar 4 au acceptat să fie conduse şi cazate temporar în centrele din subordinea Autorităţii Locale Sector 6, restul de 43 refuzând internarea.

Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, oamenii pot beneficia în aceste centre de hrană, igienă personală, haine curate, pături, precum şi de asistență medicală de specialitate.
În total, în noaptea de 20/21 ianuarie 2019, în cele două centre ale Autorității Locale Sector 6 au fost prezente 30 de persoane fără adăpost, unele aduse de echipele de pe teren, altele care s-au prezentat singure la centre.

De cele mai multe ori, persoanele care nu au un adăpost refuză să meargă la centre invocând motive precum: conflicte mai vechi cu alți oameni ai străzii sau faptul că trebuie să respecte unele reguli de conviețuire (să păstreze curățenia, să nu consume alcool sau alte substanțe interzise, să nu fie violenți, să respecte programul centrelor etc.). Totodată, cei mai mulți susțin că le este „mai bine în stradă”. Precizăm că persoanele fără adăpost găsite pe stradă pot fi internate doar cu acordul lor. Polițiștii locali cunosc zonele unde se adăpostesc persoanele care refuză deplasarea către centrele sociale și le monitorizează, fiind gata de intervenție atunci când situația o impune.

Poliția Locală Sector 6 adresează un apel cetățenilor din sector să sesizeze la numerele de telefon 021/4131620 și 021/9546 prezența persoanelor fără adăpost pe stradă sau în scările blocurilor, pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul dintre centrele sociale din sector.
Totodată, puteți apela și numărul de urgență al echipei mobile de intervenție din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, disponibil permanent – 0731.624.849.