Pe tot parcursul nopţii trecute, echipa mobilă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și polițiștii locali Sector 6 au distribuit supă și ceai în cinci locații diferite din sector, cunoscute ca fiind zonele cele mai frecventate de către oamenii străzii.

Echipajele au identificat 13 persoane fără adăpost pe care le-au îndrumat către centrele sociale, acolo unde beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. Noaptea trecută, o singură persoană a dorit să fie temporar cazată în centrele DGASPC, celelalte au refuzat internarea, dar au fost monitorizate de echipa mobilă pe parcursul nopții.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: ”Reprezentații administrației locale sunt în teren, atât ziua, cât și noaptea, pentru a preveni posibilele cazuri de îngheț ale persoanelor fără adăpost. Deși multe dintre acestea refuză cazarea temporară în centrele specializate pe care le avem în Sectorul 6, facem toate eforturile pentru a le monitoriza. Vom continua aceste activităţi pe tot parcursul sezonului rece.”

În zilele anterioare, în perioada 23 – 26 februarie 2018, în urma fenomenelor meteorologice și a scăderilor de temperatură preconizate pentru această perioadă în Capitală, agenții din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au întreprins mai multe acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost care ar fi avut de suferit din cauza gerului şi a viscolului.

Echipajele Poliţiei Locale Sector 6 s-au deplasat pe raza sectorului și au identificat 31 persoane fără adăpost, 10 dintre acestea acceptând să fie cazate temporar în centrele din subordinea autorităţii locale Sector 6, iar restul de 21 au refuzat îndrumarea.

În permanență, echipele mobile formate din polițiști locali Sector 6 acţionează pentru a depista persoanele fără adăpost şi a le conduce în  centrele de asistență socială de pe raza Sectorului 6.

Pe lângă un adăpost în care să doarmă și să se încălzească, aceștia beneficiază de hrană, produse de igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate.

Numărul de telefon al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, disponibil permanent, pentru toate adăposturile din sector este  0731.624.849.

Poliția Locală Sector 6 adresează un apel cetățenilor din sector să sesizeze la numerele de telefon 021/413.16.20 și 021/9546 prezența pe stradă sau în scările de bloc a persoanelor fară adăpost pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul din centrele sociale de pe raza Sectorului 6.

Echipa mobilă va fi prezentă pe străzi pe toată perioada în care temperaturile vor fi scăzute.