Din dispoziția primarului Gabriel Mutu, Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 a întreprins mai multe acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost care, în timpul nopților geroase de săptămâna trecută, ar fi avut de suferit.

Astfel, echipajele Poliţiei Locale Sector 6 s-au deplasat în toate cartierele sectorului, fiind identificate 40 persoane fără adăpost, dintre care 14 au fost conduse şi cazate temporar în centrele din subordinea autorităţii locale. Alte 26 de persoane au refuzat internarea.

Echipe mobile, formate din polițiști locali, acţionează permanent, pentru a depista aceste persoane şi a le conduce în centrele de asistență socială de pe raza sectorului.

Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceștia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate.

Poliția Locală Sector 6 adresează un apel cetățenilor să sesizeze la numerele de telefon 021/4131620 si 021/9546 prezența persoanelor fără adăpost pe stradă sau în scările blocurilor, pentru a fi preluate și transportate la unul dintre centrele sociale administrate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6.

Totodată, poate fi apelat numărul de telefon al DGASPC Sector 6, disponibil permanent pentru toate adăposturile din sector: 0731.624.849.