O dizabilitate poate dezvolta o abilitate pentru artă, de exemplu. Chiar dacă anumite activităţi sunt limitate, gustul pentru frumos te va ajuta să dăruieşti zâmbete. Oare un curs de florar-decorator este un motiv bun pentru o reconversie? În cadrul cursurilor vei afla cum să priveşti lumea florilor şi să înveţi să răspândeşti bucuria pe care ele o oferă.

În curând, se va da startul cursurilor gratuite de:

  • florar-decorator
  • brutar
  • lucrător în comerţ

Cursurile gratuite se adresează persoanelor cu dizabilităţi din regiunea Bucureşti – Ilfov care au studii medii şi drept de muncă.

Persoanele interesate pot contacta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 la [email protected] pentru a-şi exprima opţiunea referitoare la ce curs doresc să urmeze.

Prin intermediul sustenabilităţii proiectului ,,O altă perspectivă a dizabilităţii prin calificare pe piaţa muncii”,  ID proiect: 124486, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 va continua în anul 2017 şi în anul 2018 demersurile de facilitare a accesului pentru 75 de persoane cu dizabilităţi (pe an) pe piaţa muncii printr-un program de calificare ce presupune cursuri, activităţi de consiliere, evaluare psiho-socială şi aptitudinală.

Proiectul ,,O altă perspectivă a dizabilităţii prin calificare pe piaţa muncii”,  ID proiect: 124486, a fost cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European POSDRU 2007-2013 şi a contribuit, în mod direct, la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 6 şi ale Domeniului Major de Intervenţie 6.2., având ca obiectiv general dezvoltarea competenţelor profesionale prin cursuri pentru 230 de persoane cu dizabilităţi în scopul creşterii gradului de integrare pe piaţa muncii.

Proiectul a avut o durată de 24 de luni, s-a încheiat în anul 2015, şi s-a derulat în regiunea Bucureşti-Ilfov.

b bc