Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a redeschis astăzi pentru membrii comunității Parcul Drumul Taberei nr. 38. După ample lucrări de reamenajare, acest parc este pus la dispoziția vizitatorilor într-o variantă modernă, curată, civilizată, potrivită tuturor categoriilor de vârstă, de la cei mici până la seniori.

            Mă bucur să ne reîntâlnim aici, în Drumul Taberei, pentru a vă prezenta o nouă zonă verde, modernizată la standarde de o calitate impecabilă. Parcul de aici, de la numărul 38, vine în completarea lucrărilor de regenerare urbanistică a întregii zone, care își reia, pe zi ce trece, frumusețea de altădată.

            Aici, am reușit să creștem suprafața utilă cu mai bine de 40%, după ce construcțiile ilegale au fost îndepărtate. Anterior, Parcul Drumul Taberei 38 ajunsese într-un stadiu avansat de degradare şi nu mai corespundea normelor de siguranţă actuale”, a spus primarul Gabriel Mutu.

            Noul parc de la Drumul Taberei nr. 38 beneficiază de dotări multiple, prin care este încurajată petrecerea unui timp de calitate în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cei mici au la dispoziție balansoare, tobogane, leagăne și ansambluri de joacă noi.

            “Pentru siguranţa copiilor, pe toată suprafaţă locului de joacă s-a montat aceeași pardoseală elastică antitraumă pe care o avem în toate locurile de joacă modernizate în ultimii 4 ani. Materialul este special conceput pentru a permite o foarte bună permeabilitate a apei, astfel încât cei mici pot accesa parcul în orice anotimp. 

            Tinerii și adulții sunt invitați să facă mișcare în aer liber pe noul teren multisport sau să se relaxeze pe băncile de odihnă ale parcului, în timp ce admiră jocurile de apă ale fântânii arteziene.

            Parcul Drumul Taberei 38 beneficiază de spații verzi refăcute integral cu gazon, sistem automat de irigații, mobilier urban nou și un țarc dedicat prietenilor noștri necuvântători”, a mai explicat edilul.

            Investiția pentru modernizarea Parcului Drumul Taberei nr. 38 de ridică la aproximativ 650.000 de lei, bani proveniți integral de la bugetul autorității locale a Sectorului 6.