Un total de 3.179.767,86 lei, din care 1.742.920,27 lei fonduri europene nerambursabile, reprezintă suma alocată Proiectului ”Oamenii sunt grija noastră”, având ca beneficiar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Materiale care au fost și încă sunt instrumente de luptă împotriva CoVid-19, precum combinezoane, viziere, mănuși, măști de protecție, biocide, dispozitive de purificare a aerului, sunt astfel procurate și ajung, prin intermediul banilor europeni, la beneficiarii centrelor rezidențiale din Sectorul 6 care oferă servicii pentru bătrâni, persoane cu dizabilități sau copii.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, cod 139239.

Toate materialele menționate sporesc capacitatea de îngrijire a rezidenților și de protecție împotriva riscului de infectare și de răspândire a infecției cu COVID-19 a persoanelor care locuiesc în centrele rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Acest nou proiect se adaugă celorlalte programe aflate deja în derulare cu sprijin financiar european, în scopul diversificării serviciilor și creșterii performanței la nivel de instituție, din perspectiva reducerii cheltuielilor de la Bugetul Local al Sectorului 6.

Proiectul se derulează în perioada 08 aprilie 2021 – 30 Iunie 2021, cu speranța că va contribui, alături de alte măsurile eficiente, la stoparea cât mai rapidă a pandemiei de CoVid-19 la nivelul comunității.