În cazul persoanelor lipsite de adăpost, care frecventează străzile și dorm în locații improprii, “intervenția” este cuvântul de ordine. Pe  07 septembrie 2021, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a organizat o întâlnire între profesioniștii care luptă, la nivelul Capitalei, împotriva acestui fenomen cu efecte sociale grave. Au fost prezenți reprezentanți ai direcțiilor generale de asistență socială de la nivelul Bucureștiului și al sectoarelor 1, 4 și 5, precum și membri ai Asociațiilor ASIS și Carusel.

Experiența fiecărui participant a fost punctul de plecare al discuțiilor, s-a convenit asupra realizării unui sistem de networking și a unui schimb permanent de soluții. La aceeași întâlnire s-au stabilit liniile strategice ale unei intervenții comune în viitor.

O a doua întâlnire operativă, spre sfârșitul lunii septembrie, va fi un bun prilej de a invita alți actori sociali implicați în combaterea acestui fenomen, de a porni la lucru într-un cadru organizat, care să favorizeze comunicare și sprijinul reciproc.

Un fenomen deosebit de fluctuant, “oamenii fără adăpost” din Sectorul 6 este supus permanent cartografierii, statisticile din prezent oferind un număr de aproximativ 70 – 80 de persoane care se adăpostesc de obicei în locuințe improvizate, parcuri sau zone neamenajate. Cetățenii Sectorului 6 care întâlnesc astfel de persoane sau au cunoștință de existența lor sunt rugați să anunțe DGASPC Sector 6 la numărul de urgență 0731.624.849