Obosiți, fericiți, cu medalii purtând însemnele Federației Române de Fotbal la gât! Este imaginea celor 20 de copii din Sectorul 6 care au participat vineri, 17 noiembrie 2017, la prima ediție a CUPEI RESPECT.

Toți participanții la prima ediție a evenimentului sunt incluși în proiectul “Școala Socială Sportivă”, realizat prin colaborarea dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Asociația FDP – Protagoniști în educație și Fundația Real Madrid.

Competiția a reunit 40 de copii, grupați în echipe de fotbal mixte, alcătuite din fete și băieți de vârstă școlară. Jumătate dintre participanți au fost copii din Sectorul 6, predispuși abandonului școlar, ca urmare a mediului defavorizant în care trăiesc și a problemelor financiare cu care se confruntă familiile lor.

“Fotbalul este mult mai mult decât un sport, iar valențele sale sociale constituie resortul acestui parteneriat pus în practică la nivelul Sectorului 6.

Faptul că una dintre marile echipe ale lumii, Real Madrid, susține programele noastre de combatere a abandonului școlar, ne ajută să obținem implicare atât din partea copiilor, cât și din cea a părinților, a școlii, a opiniei publice.

Pentru cei care se confruntă cu perspectiva renunțării la educație, aceste întâlniri sunt lecții de viață de neînlocuit”, a declarat Nicolae Gorunescu, director executiv la DGASPC Sector 6.

“Școala Socială Sportivă” are ca scop prevenirea abadonului școlar și include antrenamente de fotbal, de două ori pe săptămână, cu masă și transport asigurat. La aceasta se adaugă vizite la mari echipe de fotbal, întâlniri cu mari sportivi, dar și meditații săptămânale desfășurate cu ajutorul a zece liceeni voluntari. Mai mult, cei care se dovedesc pasionați și talentați sunt luați sub aripa specialiștilor care se vor asigura că nu vor abandona nici școala, dar nici fotbalul.