Astăzi, 25 iulie 2018, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, i-a vizitat pe cei 40 de copii afectați de fenomenele meteo extreme din Județul Covasna și care sunt găzduiţi, de la începutul săptămânii, într-un centru pentru copii din sector.

Iniţiativa primarului Sectorului 6 de a oferi adăpost copiilor a venit într-un moment dificil pentru familiile lor din Județul Covasna, acolo unde inundațiile le-au distrus gospodăriile.

“Ca de fiecare dată, comunitatea din Sectorul 6 nu a rămas indiferentă la tragedia prin care trec persoanele afectate de inundații. Acum trei săptămâni am fost în mijlocul oamenilor de acolo, am văzut dezastrul lăsat în urmă de viituri și am donat peste 8 tone de apă îmbuteliată, alimente neperisabile și haine. Acum dăruim o vacanță în Bucureşti copiilor din zonele sinistrate”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, copiii din Covasna au parte de o săptămână de tabără, plină de joc și activități inedite. S-au bucurat deja de o vizită la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul “Golescu Grant”, acolo unde au avut parte de nenumărate ateliere de creație. Unii dintre ei au învățat tainele picturii, alții au descoperit cum se pot realiza bijuteriile handmade”. Cei pasionați de această ocupaţie au putut participa și la un atelier dedicat în cadrul căruia au confecţionat felicitări pentru mama, tata și toți cei rămaşi acasă. Un număr de 8 băieți, cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 ani, au ales să experimenteze atelierul de modelaj în lut. La final, toți prichindeii s-au jucat, au dansat și au cântat.

Programul de vacanţă al copiilor mai cuprinde vizite la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, la Grădina Zoologică București, la Muzeul Național al Țăranului Român, un picnic în Pădurea Băneasa, o plimbare cu vaporașul pe Lacul Herăstrău, dar și o mini petrecere special organizată pentru ei.