Niciodată nu e prea târziu să înveţi lucruri noi, dar nici prea devreme, ar spune participanţii la evenimentul desfăşurat azi, 6 noiembrie 2019, în incinta Centrului pentru Copii cu Dizabilităţi Domniţa Bălaşa, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Persoane în vârstă, membre ale Clubului Seniorilor din comunitate, i-au vizitat pe copiii cu deficienţe de auz care primesc servicii de specialitate în cadrul Centrului Bălaşa, cu ocazia unei întâlniri dedicate toamnei şi bunătăţilor care se pregătesc în acest anotimp.

”Astfel de evenimente, care încurajează contactul şi comunicarea între generaţii, sunt organizate periodic de adminstraţia noastră, cu scopul de a apropia oamenii de vârste diferite şi de a genera în rândul participanţilor un sentiment de apartenenţă la comunitatea noastră”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Cu pasiune şi răbdare, senioarele de la Clubul Seniorilor i-au iniţiat pe cei mici în tainele preparării murăturilor de diferite soiuri şi mărimi, care împodobesc cămara oricărei gospodine, având totodată ocazia de a intra în atmosfera centrului şi de a învăţa să comunice prin intermediul limbajului mimico-gestual.

Aşa se face că, două ore mai târziu, castraveţii şi gogoşarii pregătiţi de mâini mai mici sau mai mari, stăteau frumos aranjaţi în borcane, aşteptând să fie consumați la momentul potrivit.

O nouă întâlnire între diferitele categorii de beneficiari ai serviciilor sociale din Sectorul 6, care prin gesturi mici, dar pline de semnificaţii, reuşesc să se apropie, să se cunoască şi să se susţină reciproc.