Seniorii și adolescenţii din Sectorul 6 și-au dat întâlnire astăzi, 17 mai 2018, cu câinii special antrenaţi pentru lucrul cu oamenii, în incinta Centrului pentru Persoane Vârstnice “Floare Roşie”. Evenimentul a avut loc cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.

Îndrumaţi de Adrian Perian, un tânăr voluntar plin de viaţă, care desfăşoară programe de animaţie bazate pe joc şi dans pentru persoanele defavorizate din Sectorul 6, liceenii voluntari au pus în scenă jocuri de coordonare şi atenţie pentru beneficiarii centrului, cu rol de stimulare a funcţiilor motrice şi cognitive.

A urmat o demonstraţie de dresaj susţinută de Mulan, Toto şi Ţuca, cei trei patrupezi care îi vizitează săptămânal pe bătrânii din Floare Roşie, în cadrul programului de terapie asistată cu animale. Programul “Câini pentru oameni” a debutat în anul 2012, prin parteneriatul încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Fundaţia “Animal Society”. Considerată un instrument terapeutic de valoare, cu aplicabilitate în diferite domenii, terapia cu animale are darul de a stimula procese cognitive şi de a genera comportamente cu rol benefic în rândul persoanelor vârstnice.

În seria manifestărilor iniţiate de Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului se înscrie şi competiţia şahistă dedicată copiilor şi persoanelor de vârsta a treia, organizată ieri, 16 mai 2018, în incinta centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant.

În faţa tablelor colorate în alb şi negru s-au întâlnit copii care frecventează cursurile gratuite de şah oferite pe raza sectorului 6 şi persoane vârstnice, beneficiare ale serviciilor de tip „clubul seniorilor” din comunitate.

Evenimentul a fost organizat şi cu sprijinul a trei eleve în clasa a XI-a a Secţiei Pedagogie din cadrul Liceului Elena Cuza, tinere care activează ca voluntari în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Mai multe informaţii privind acţiunile organizate în Săptămâna Naţională a Voluntariatului în Sectorul 6, precum şi oportunităţile de a activa ca voluntar în domeniul social, găsiţi accesând site-ul www.asistentasociala6.ro sau pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.