Vești bune pentru părinții care nu au reușit să își înscrie copiii la unul dintre cele 14 cursuri gratuite care au început deja la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul “Golescu Grant”. Din această toamnă, cei mai mici membri ai comunității Sectorului 6 au la dispoziție încă trei cursuri gratuite pentru a învăța lucruri noi. Prichindeii vor putea opta fie pentru un curs de Programare creativă, fie unul de Limba Germană sau de Dezvoltare personală.

Cursurile de programare creativă îi învață pe cei mici cum să îmbine creativitatea și programarea, pentru a-și forma o gândire logică, și să o folosească în crearea de programe sau de jocuri. Programa cursului este gândită de Harvard Graduate School of Education și este adaptată pentru persoane care nu au mai avut interacțiuni cu niciun fel de limbaj de programare. La acest curs sunt disponibile 20 de locuri, pentru copii cu vârste între 10 și 14 ani.

Copiii care optează pentru cursul de dezvoltare personală vor afla răspunsurile la mai multe întrebări precum „Ce sunt emoțiile și cum le exprim?”, „De ce este important să am rezultate bune la școală?”, „De ce este important să nu mint?” sau „De ce este important să îmi respect promisiunile?”. La acest curs sunt disponibile 40 de locuri, pentru prichindeii care au vârste între 6 și 14 ani.

În ceea ce privește cursul de Germană, sunt disponibile 40 de locuri, iar cei care vor să învețe această limbă străină trebuie să aibă vârsta între 6 și 14 ani.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează din anul 2012 cursuri gratuite, destinate copiilor și adolescenților, în diverse domenii precum dans, șah, matematică distractivă, teatru, informatică sau engleză prin joc. Metodele de predare sunt interactive, nu există teme pentru acasă şi nici catalog.

Primăria Sectorului 6 sprijină aceste cursuri care îi ajută pe cei mici să se cunoască mai bine, să progreseze şi să se adapteze mediului în care trăiesc.

Cei interesați de cursuri sunt invitaţi să acceseze site-ul www.asistentasociala6.ro sau să scrie la adresa de email [email protected]pentru a afla mai multe despre acest program.