Din dispoziţia primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, echipele de intervenţie au acţionat fără încetare pe tot parcursul nopţii trecute şi în această dimineaţă pentru deszăpezirea arterelor de circulaţie din sector, în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal.

Prioritatea zero de intervenţie au reprezentat-o bulevardele şi străzile principale pe care circulă mijloace de transport în comun, dar şi asigurarea accesului către spitale, secţii de poliţie, instituţii publice şi pe trecerile de pietoni.

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a efectuat operaţiuni de lămuire şi împrăştiere material antiderapant (150 de tone) pe arterele secundare de circulaţie din Sectorul 6. S-a acţionat cu 30 de utilaje (mini-încărcătoare, autobasculante, tractoare cu lamă etc.), iar în acest moment 170 de lucrători se află la datorie.

Simultan, S.C. Urban S.A. a acţionat pe tot parcursul nopţii pe străzile principale şi secundare cu: 38 de pluguri, 30 de sărăriţe, 2 cisterne, 15 încărcătoare frontale şi 6 bobkat, împrăştiind 385 tone de material antiderapant şi 60 tone de soluţie ecologică anti-îngheţ Eco-Thaw. Un număr de 262 de operatori lucrează în prezent la curăţarea staţiilor RATB şi a trotuarelor intens circulate.

“Fac din nou apel la agenţii economici să cureţe trotuarele care ţin de ei, este momentul în care cu toţii trebuie să ne implicăm pentru a ajunge la o stare de normalitate. Vă asigur că nu ne vom opri din intervenţia de deszăpezire, vă rog să aveţi răbdare şi înţelegere, deoarece facem tot ceea ce ţine de noi. Avem sprijinul Poliţiei Sectorului 6, agenţii sunt în teren şi fac tot ce pot pentru a fluidiza traficul şi a facilita intervenţia utilajelor”, a spus primarul Gabriel Mutu.