Pentru sute de copii și adulți din Sectorul 6, care duc în fiecare zi o luptă cu dizabilitățile, sărbătorile de iarnă sunt momentul cel mai frumos. Este acea perioadă în care se reîntorc către cântec și dans cu bucurie, reușind să uite de momentele grele prin care trec și de prejudecățile de care deseori se lovesc.

Sărbătorile încep, pentru aceștia, cu mai multe săptămâni de pregătiri, în care toți învață colinde și dansuri. Toate numerele artistice sunt coordonate de specialiști și sunt adaptate la dizabilitățile fiecăruia. În final, au parte de momentul lor: o serbare în care, împreună cu părinții, prietenii și personalul care are grijă de ei, cântă și dansează pentru a-l bucura pe Moș Crăciun.

De acest tip de evenimente au avut parte, în această săptămână, peste 300 de prichindei din cadrul Centrului pentru Copii cu Deficienţe de Auz “Domniţa Bălaşa”, de la Centrul de zi pentru copii cu dizabilități “Orșova”, de la Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică “Uverturii”, de la Complexul de servicii de recuperare, precum și 55 de beneficiari adulți din cadrul Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilități.

Toți au pregătit colinde, dansuri, poezii și piese de teatru pentru Moș Crăciun, care i-a răsplătit cu multe cadouri. Dar cadoul cel mai de preț și l-au făcut singuri, depășind fiecare obstacol și demonstrând că se pot bucura de artă cu pasiune și bucurie.

Aceste acțiuni sunt pregătite și sprijinite de autoritățile locale, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, și au ca scop integrarea socială a copiilor și adulților cu dizabilități, precum și sensibilizarea opiniei publice cu privire la problemele cu care se confruntă această categorie socială.