Facem lună Sectorul 6! Sâmbătă, 26 martie, la ora 10.00, dăm startul curățeniei generale de primăvară.

Astupăm gropi, trasăm 4.000 de locuri de parcare, spălăm zona piețelor, străzile, trotuarele, mobilierul urban, bolarzii, stâlpișorii de demarcare a benzilor, semafoarele, indicatoarele rutiere, dar și stațiile STB.

Va fi pentru prima dată în ultimii ani când, în Sectorul 6, vor avea loc asemenea operațiuni de amploare, în toate cele 30 de zone.

De asemenea, vom curăța stălpii de afișe, vom înlocui coșurile de gunoi vechi și se va continua toaletarea copacilor.

În plus, vom planta 200 de arbori, pe lângă cei 2.300 puși deja în pământ, 2.000 de metri liniari de gard viu, 5.000 de metri liniari deja au fost plantați, și avem în planul de acțiune să amenajăm parcuri, locuri de joacă pentru copii, de relaxare și piațete.

Curățenia de primăvară va dura până în luna mai

Toate structurile Primăriei Sectorului 6 vor fi implicate în activitatea de curățenie stradală, ce va dura până în luna mai: Administrația Domeniului Public Sectorului 6, Direcția Generală Servicii Publice Locale Sector 6, care va coordona activitatea operatorului de salubrizare URBAN SA, Administrația Comercială Sector 6 și Poliția Locală Sector 6.

Aceasta din urmă va avea ca sarcină să-i notifice pe proprietarii mașinilor, parcate în zona de curățenie, să le mute, pentru a putea fi măturată, periată și spălată partea carosabilă și să asigure perimetrul pentru desfășurarea acțiunii în siguranță.

Primarul Ciprian Ciucu: ”Anul acesta vă propun să curățăm împreună un teren uitat de lume și autorități”

Peste 1.100 de angajați vor participa la campania curățeniei de primăvară și se va acționa cu 100 de utilaje și autoutilitare, 20 de cisterne, pompe de presiune, dar și autoperii.

Chiar dacă se va interveni pe raza întregului sector, pe parcusul a două luni, cetățenii sunt chemați sâmbătă, la ora 10.00, să vină și să igienizeze, alături de primarul Ciprian Ciucu, în prima zi a campaniei, un teren plin de gunoaie, care aparține Primăriei Capitalei.

”Anul trecut v-am invitat să curățăm împreună zona adiacentă a Lacului Morii și vă mulțumesc că ați venit! Anul acesta vă propun un teren uitat de lume și autorități, chiar pe Calea Plevnei, la nr. 139C. A fost ani de-a rândul în litigiu, și acum este, dar nu îl mai putem lăsa așa! Sper ca PMB să câștige litigiul și să ni-l dea nouă să facem un parc. Echipele ADP sunt pregătite să intervină, dar mă gândesc că ar fi bine să continuăm să ne implicăm fiecare în comunitate și să fim voluntari împreună.Ținem spiritul implicării în comunitate viu. Am învățat mult din curățenia generală de anul trecut, astfel că anul acesta am decis să nu mai intrăm cu toate forțele într-o singură zonă și să le luăm la rând. Am împărțit echipele ADP pe cantoane (adică câte două zone!) și vom fi permanent pe teren.   Curățenia de primăvară va dura două luni și sper să schimbăm fața Sectorului 6! La fiecare două săptămâni revin cu date cu ceea ce se face pe fiecare zonă în parte, pentru ca dv să aveți ocazia să monitorizați munca noastră și să vă alăturați dacă doriți!”, a transmis Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6.

Voluntarii vor primi mânuși, saci, greble și tot ceea ce este necesar ca să schimbe fața terenului, care se întinde pe o suprafață de 2,7 hectare. 

În toamnă, ne vom întâlni din nou pentru a continua să facem lună cartierele noastre. În Sectorul 6, locuiesc oficial în jur de 400.000 de persoane.