Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată în Sectorul 6 printr-o întâlnire de neuitat: militarii din cadrul Invictus Team Romania i-au vizitat astăzi pe copiii care se confruntă cu diverse dizabilități și care sunt susținuți prin programele derulate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Militarii au stat de vorbă cu cei mici și cu părinții acestora despre experiențele lor, despre cum este să trăiești cu o dizabilitate, ce dificultăți și provocări au întâmpinat și cum au reușit să le depășească.

Trebuie neapărat să depășim distanța asta dintre copiii cu dizabilități și oamenii normali. Ce înseamnă asta? Dumnezeu ne-a făcut la fel. Trebuie să îi facem și pe restul să depășească această barieră. Credeți că un cărucior înseamnă un impediment? Nu! Și aveți exemple că puteți face orice!”, le-a spus copiilor generalul de brigadă în retragere Petruț Dorin.

La eveniment au mai participat colonelul Nicolae Anghelescu, coordonator proiect Invictus Romania, plutonier major Ionuț Butoi, cel care a obținut medalia de argint în finala de la tir cu arcul Compound Invictus Games Toronto 2017, și plutonier major Cătălin Pârvu.

Micuții au pregătit un program artistic pentru militarii răniți în Irak și Afganistan, care a cuprins momente sportive, jocuri și dansuri. Cu această ocazie, militarii au putut vizita Complexul de Servicii de Recuperare, locul în care vin copiii cu dizabilități din Sectorul 6 și unde au parte de mai multe terapii: psihologică, educațională, logopedie, stimulare senzorială, kinetoterapie și sport adaptat.

Momentul cel mai așteptat a constat într-o partidă de tenis de câmp, meci jucat de militari și de prichindeii beneficiari ai Compartimentului Intervenții Tulburare de Spectru Autist. În final, militarii Invictus Romania și-au arătat disponibilitatea de a colabora pe viitor în diverse proiecte dedicate copiilor cu dizabilități din Sectorul 6, pentru a fi martori ai progreselor făcute de cei mici în lupta lor.

Conform statisticilor DGASPC Sector 6, la nivelul acestui sector sunt peste 13.700 de persoane cu diverse dizabilități, printre care fizice, somatice, psihice, auditive sau vizuale. În cadrul instituției sunt mai multe compartimente care se ocupă de recuperarea persoanelor cu dizabilități, dedicate atât adulților, cât și copiilor.

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, celebrată la nivel mondial în data de 3 decembrie, a fost stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite şi reprezintă un prilej de a reafirma rolul important pe care aceste persoane îl au în societate şi în comunitate.