Mii de articole vestimentare au fost donate de magazinul caritabil SocialXchange către Asociația Help the People.  Aproape 200 de tineri cu handicap, bătrâni, mame singure și copii defavorizați au primit astăzi ajutor din parte magazinului caritabil SocialXchange – un proiect derulat de Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

“Ne bucurăm că acest proiect reușește să crească șansa la o viață mai bună pentru categoriile vulnerabile din comunitatea noastră. Satisfacția e cu atât mai mare cu cât, prin intermediul acestui proiect, reușim să venim și în sprijinul altor comunități și să avem și o activitate de reciclare și de protecție a mediului, atât de necesare în acest moment. Cu această ocazie, fac un apel către oricine își dorește să vină în ajutorul oamenilor, că este nevoie în special de donații de produse alimentare și de produse igienico-sanitar, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Donația făcută către Asociația Help the People constă în cămăși, fuste, sacouri, costume, halate, genți și haine pentru copii.

“Astfel de gesturi ne dau puterea să ne ducem la bun sfârșit proiectele sociale. Donația primită de la DGASPC Sector 6 ne bucură pentru că putem astfel sprijini 15 tineri cu handicap din cadrul asociației, dar și alte 100 de familii defavorizate din comuna Ștefan cel Mare, județul Olt,” ne-a mărturisit Mariana Neculae, președintele Asociației Help the People.

Asociația Help the People se adresează în special persoanelor cu handicap și oferă beneficiarilor terapie ocupațională, activități în aer liber, excursii, vizite la muzee și proiecte sociale.

Magazinul caritabil SocialXchange este un concept nou în România, care prevede ca beneficiarii de ajutor social să presteze servicii pentru comunitate, în schimbul cărora primesc produsele de care au nevoie și care au fost donate magazinului caritabil. Donațiile se pot face de către orice persoană fizică sau juridică iar generozitatea oamenilor sau a firmelor este răsplătită fie prin produsele aflate în magazinul caritabil, fie prin alte servicii, precum petreceri organizate la Conacul Golescu Grant, tabere de vară sau bilete la evenimente.

Pentru informații suplimentare vă puteți adresa pe e-mail : [email protected] sau la numărul de telefon: 0371.525.427sau 0725.600.427.

Magazinul SocialXchange este situat în Calea Crângași, nr.3,  iar programul de lucru este de luni până joi între orele 8.00- 16.30 și vineri de la 8.00 la 14.00.

*În baza unei programări telefonice, se pot face donații și în afara orelor de lucru.