Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat, la sfârșitul săptămânii trecute, o activitate de educaţie rutieră la care au participat aproximativ 80 de şcolari din cadrul Școlii Internaționale “King George”, din Cartierul Militari.

Scopul întâlnirii a fost formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii producerii evenimentelor rutiere în rândul școlarilor.

Acţiunea a făcut parte din programul de vară „Micul Pieton” şi s-a desfăşurat sub patronajul bunei dispoziţii şi a veseliei.

Prichindeii s-au arătat curioşi, încântaţi şi emoţionaţi atunci când au întâlnit poliţiştii locali şi când au aflat detalii despre acţiunile pe care aceştia le desfăşoară zi de zi pe teren. N-au lipsit întrebările şi curiozităţile.

Agenţii le-au prezentat o maşină de poliţie cu mijloacele de semnalizare acustică şi vizuală de care copiii au fost impresionaţi şi, totodată, acestora le-au fost explicate regulile de circulaţie rutieră, care sunt semnificaţiile culorilor semaforului şi cum trebuie să traverseze regulamentar strada.

Poliţiştii locali i-au sfătuit ca, în cazul în care se rătăcesc de casă, de părinți sau bunici, să ceară ajutorul unui poliţist şi, foarte important, să-şi cunoască numele, prenumele şi adresa.

Copiii au fost încântaţi de întâlnirea cu agenţii locali Sector 6, iar unii dintre ei deja ştiu ce vor deveni atunci când vor fi mari: poliţişti care au grijă de ceilalţi oameni şi care menţin ordinea în oraş.