Trupa de teatru „Micii Voinici” va susţine un spectacol de pantomimă în cadrul primei ediţii a Conferinţei Internaţionale de Asistenţă Socială, care va avea loc la Bucureşti în perioada 3-4 noiembrie 2016. Conferinţa este organizată de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Şcolilor de Asistenţă Socială din România. Momentul celor mici va fi unul emoţionant şi încărcat de semnificaţii.

Totodată, în cele două zile în care va avea loc conferinţa, în cadrul standului cu produse hand-made, produse confecţionate de persoanele aflate în evidenţa serviciilor de asistenţă socială, vor contribui şi beneficiarii Centrului pentru Copii cu Dizabilităţi „Domniţa Bălaşa”, care au dovedit abilităţi practice şi imaginaţie în crearea diferitelor produse artizanale.

Încă din anul 2007, trupa de teatru „Micii Voinici”, formată din copii cu deficienţe de auz, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, care frecventează Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi „Domniţa Bălaşa” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, participă la numeroase evenimente, spectacole şi concursuri de teatru şi pantomimă.

Înfiinţarea trupei urmăreşte integrarea şi încurajarea copiilor în depăşirea barierelor cauzate de deficienţa de auz, iar premiile câştigate la competiţiile la care au participt, îi motivează să continue, ducând mai departe mesajul că arta nu este şi nu trebuie să devină inaccesibilă nimănui.

La nivelul Centrului „Domniţa Balaşa” este amenajat un atelier de creaţie în scopul dezvoltării creativităţii şi imaginaţiei. Copiii sunt încurajaţi să confecţioneze produse artizanale şi decorative, să picteze pe sticlă, pe pânză, să realizeze felicitări cu tematică, tablouri pe pânză de sac, colaje ornamentale, produse care au fost prezentate şi remarcate la diferite expoziţii sau evenimente la care au participat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA balasa1 conferinta-asistenta-sociala