Dacă locuieşti în Regiunea Bucureşti-Ilfov şi eşti persoană cu dizabilităţi sau de etnie romă, ai acum şansa de a învăţa gratuit o nouă meserie.

Începând cu luna iulie 2018, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează înscrieri la cursurile de calificare profesională oferite în cadrul Proiectului  Europa inclusivă – inițiative regionale sustenabile”.

Sunt eligibile persoanele care au absolvit cursurile învăţământului general obligatoriu.

Doritorii pot alege între două meserii cu tradiţie, căutate pe piaţa muncii, care oferă perspective reale de angajare şi de obţinere a independenţei financiare.

Cursul de bucătar este programat să dureze 4 luni şi jumătate, iar cel de patiser 2 luni şi jumătate, timp în care cursanţii vor deprinde la nivel teoretic şi practic tainele noii meserii.

Diplomele de calificare obținute la sfârșitul orelor de curs sunt recunoscute de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Calificări. Diploma de calificare va fi însoțită de o sumă de bani, cu rol de sprijin până la angajare.

Cursurile se adresează persoanelor apte de muncă și au fost selecționate în scopul creșterii șanselor la angajare pe perioadă nedeterminată și al asigurării unui venit lunar stabil. În cadrul proiectului, un număr total de 130 de persoane din Regiunea București-Ilfov vor fi calificate în meserii de viitor care le asigură accesul pe piața muncii și, implicit, independență financiară.

Cei care doresc să participe la cursurile gratuite de calificare profesională organizate în cadrul acestui proiect sunt rugate să ne contacteze la tel./fax: 021/410 30 20 interior, 326, email:  [email protected]. Persoană de contact: Nadia Stroia, mobil: 0726.727.209.